top of page
  • Skribentens bildAnnaf Åhlgren

Meditation / Mindfulness

Meditationen har på många sätt varit ett nödvändigt ont i mitt liv. Jag har kunnat bli så hysteriskt uttråkad av insidan mitt eget huvud. Att kämpa för att ta sig bortanför huvudet - har varit just kämpande.


Mina tankar kring Meditation


De mångtusenåriga tekniker som yogan erbjuder är fantastiska! En rikedom av djup kunskap bortom orden. Men de behöver såväl tålamod, dedikation som disciplin och - framför allt - kontinuitet. Inga quick fixes är inte.


Skillnaden på före och efter har gjort att jag ändå fortsatt. Jag bestämde mig för att våga tro på att detta var rätt väg för mig att gå.


När jag först började titta på Mindfulness-tekniker, kändes de nästan som fusk. Man får ju tänka :-) I och för sig inte ostrukturerat men att ge tanken en frihet att titta på, utforska… Det har varit så oerhört lustfyllt för mig. Inte enkelt - aldrig enkelt. Jag tror att jag fokuserade på mina fötter varje dag i ett år innan jag började med andra områden - typ att se mina känslor - eller någon speciell känsla…I januari i år blev jag certifierad av Jack Kornfield och Tara Brach efter en två år lång utbildning till Mindfulness meditation teacher. Ska jag vara helt ärlig så känner jag mig ännu inte värd att kallas lärare i Mindfulness. Snarare instruktör. Men jag är så lycklig, tacksam och inspirerad över att fylla på med mer kunskap och erfarenhet.Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page