top of page
Om Annaf

Yogalärare, mamma och berättare.

Många beslut kan tyckas slumpartade men ser man tillbaka på sitt liv så går där ofta en röd tråd. Hos mig är det sökandet efter det större, möten med människor och litteraturen.

I yogan fann jag utrymme för allt detta och så mycket mer.
 

Har studerat, arbetat med och levt heltid med yogan de senaste 15 åren. Fortsätter, med samma passion, nyfikenhet och ödmjukhet att studera: mig själv, min omvärld, de gamla skrifterna, nya rön, anatomi och yoga i dess olika former.

Är oresonligt stolt och tacksam över att vara mamma till fem egensinniga, nyfikna och fantastiska barn. Är lika tacksam över att vara gift med deras far.

Konkurrerar mer eller mindre vänskapligt med mina 2 katter om de bästa platserna i mitt hem. 

Den yogaform som klingar mest sant för mig är ISHTA (Integrated Science of Hatha, Tantra and Ayurveda). Hathayogan med ett holistiskt perspektiv. Med det sagt, ju äldre jag blir dess mindre intressant blir det att sätta etiketter på saker och ting. 

 

Kortfattat hur jag ser och tolkar det: Vi är ju alla fullständigt unika, alltså behöver vi hitta vårt eget unika sätt att yoga. Såväl vad gäller positioner, som i förhållningssätt till oss själva och till våra liv. Det gör att vi behöver hitta andra positioner på morgonen än på kvällen och på sommaren behöver vi annat än på vintern. Hur vi äter, sover och vad vi äter förändras inte bara årstidsmässigt utan också beroende på vilken ålder vi är i och vilken personlighetstyp vi är. Vi kan inte kräva samma prestationsnivå av oss själva i december som i maj. Vi äter inte likadant när vi är 25 som när vi är 75. Alltså gör vi inte våra asanas (positioner) på samma sätt. Det absolut svåraste är att hitta, ärligt, vad  vi verkligen behöver just idag. Släppa bilden av hur en asana ska se ut eller bilden av vem jag vill vara…

 

I detta unika – liksom var snöflinga är unik – så är vi ändå ett och samma.

_J183468b.jpg

Meditation

_J183408b.jpg

Dynamiskt

_J183454b.jpg

Restorative

Min yoga utbildning
  • 300 h Villavi yogalärarutbildning (licencierad 200 h)

  • 500 h ISHTA Yoga lärarutbildning (Yoga Alliance Cert)

  • Certifierad Yogamaster ISTHA Yoga

  • Diplomerad inom: Yinyoga, Restorative, Yoga Nidra, Meditation, Yoga för äldre, Gravidyoga, Hot Mojo, Yogalates, Yinyoga, Anatomi... Jag fortsätter att studera de gamla Yogaskrifterna.Specialiserar mig inom Yoga Nidra och Restorative.

  • Är Certifierad E-RYT 500 yogalärare (Vilket innebär att jag har godkända certifieringar på 500 h utbildning inom yoga och har undervisat minst 5000 yogaklasser).

200-rys_redigerad_redigerad.jpg
E-RYT 200-AROUND-BLACK.jpg
E-RYT 500-AROUND-BLACK.jpg
Undervisning
_18M8841b.jpg

Undervisar i Hathayoga, ISHTA-yoga, Meditation, Yoga Nidra, Restorative Yoga, Vinyasa Flow, Hot Mojo (SATS koncept för yoga i 38 graders värme), Yogalates, Gravidyoga och yoga för nyförlösta, Sittyoga, Ungdomsyoga, Barnyoga, Yoga för elitidrottare, Poweryoga, Restorative Yoga och Yin yoga, Yin/Yangyoga och Företagsyoga.

 

Jag undervisar på Yogastudios, i mitt hem, på min brygga under somrarna. Jag undervisar såväl privatkunder som företag, grupper och events.

Tillsammans med min briljanta vän Malin Svanholm så håller jag retreats, workshops och utbildningar runtom i hela världen.

 

Lärare jag studerar för och inspireras av: Alan Finger, Sarah Finger, Mona Anand, Chad Hamrin, Ulrica Norberg, Sarah Powers, Judith Hanson Lasatar och Simon Krohn

 

Jag är en flitig användare av och återförsäljare för Young Livings eteriska oljor.

Företagskunder
  • Karolinska Universitetssjukhuset: Barnmorskeutbildningen

  • Danderyds kommun: Idrottslyftet

  • Pensionsmyndigheten

_18M8811b.jpg
bottom of page