top of page
Vad gör en doula?

Kärt barn har många namn. Förlossningsstöd, gravidcoach, jordemor, medmänniska, stöd…

 

Med mig kan du prata om dina funderingar, din oro och dina önskemål runt förlossningen. Jag stöttar dig och om du har en partner med så finns jag där för hen också. Jag gör det barnmorskan inte har tid med. Jag är med under hela den aktiva delen av förlossningen, om du vill.

 

Jag ger inga medicinska råd eller medicinska undersökningar. 

Jag har självklart tystnadsplikt.

 

Jag är bra på att strida för din rätt till din kropp och kommer göra vad jag kan för att du ska få föda på det sätt du själv vill - i din egen takt.

Hur går det till?

Samtal 1

Rent praktiskt går det till så att vi har ett första samtal på 30 minuter.

Där pratar vi med varandra och tittar rent praktiskt på när i tiden nedkomsten för ditt barn är planerat. Om du bestämmer dig för att du vill ha mig som doula, så skriver vi ett kontrakt att undertecknas av oss båda. Om du känner att det inte var rätt att anlita mig som doula, kostar detta samtal 500 kr. Annars ingår det i uppdraget.

 

Samtal 2

1 timme

Ca två månader innan beräknad nedkomst eller enligt önskemål.

 

Samtal 3

1 timme

Ca 1 månad innan beräknad nedkomst eller enligt önskemål.

 

Jour

Från en vecka innan beräknad förlossning till två veckor efter beräknad förlossning.

 

Datum för beräknad förlossning:  

 

Jourtid förlossning

Stöd under hela förlossningen

Närvaro från aktiv fas till 30 min efter förlossning.

Om mig

Jag är Odis-diplomerad doula. 

Jag har själv fött fem barn. Jag har fött barn på egen hand, och tillsammans med min make. Jag har fött vaginalt och med kejsarfödsel. Jag har fött med verkstillande och utan. Jag har fött ett barn mycket för tidigt. Jag har fött barn i Sverige och i England, på fyra olika sjukhus. 

Jag har också varit förlossningsstöd åt människor runt omkring mig såväl i hemmiljö som på sjukhus. Jag är yogalärare och har arbetat heltid som det under de senaste 20 åren. Jag undervisar i hatha yoga, såväl dynamisk som restorative och meditation. Jag håller även yogaresor och retreats över hela världen, håller yogalärarutbildningar och workshops om yoga.

hands-2568594_1920.jpg
bottom of page