OM

Yogalärare, mamma och berättare.

Många beslut kan tyckas slumpartade men ser man tillbaka på sitt liv så går där ofta en röd tråd. Hos mig är det sökandet efter det Större, möten med människor och litteraturen.

I yogan fann jag utrymme för allt detta och så mycket mer.
Har studerat, arbetat med och levt heltid med yogan de senaste 13 åren. Fortsätter, med samma passion, nyfikenhet och ödmjukhet att studera: mig själv, min omvärld, de gamla skrifterna, nya rön, anatomi och yoga i dess olika former.

Är oresonligt stolt och tacksam över att vara mamma till fem egensinniga, nyfikna och fantastiska barn. Är lika tacksam över att vara gift med deras far.

Konkurrerar mer eller mindre vänskapligt med mina 2 katter om de bästa platserna i mitt hem. Två unga kattherrar av rasen Brittisk korthårig.

Den yogaform som klingar mest sant för mig är ISHTA (Integrated Science of Hatha, Tantra and Ayurveda).

Hathayogan med ett holistiskt perspektiv: Kortfattat hur jag ser och tolkar det: Vi är ju alla fullständigt unika, alltså behöver vi hitta vårt eget unika sätt att yoga. Såväl vad gäller positioner, som i förhållningssätt till oss själva och till våra liv. Det gör att vi behöver hitta andra positioner på morgonen än på kvällen och på sommaren behöver vi annat än på vintern. Hur vi äter, sover och vad vi äter förändras inte bara årstidsmässigt utan också beroende på vilken ålder vi är i och vilken personlighetstyp vi är. Vi kan inte kräva samma prestationsnivå av oss själva i december som i maj. Vi äter inte likadant när vi är 25 som när vi är 75. Alltså gör vi inte våra asanas (positioner) på samma sätt. Det absolut svåraste är att hitta, ärligt, vad  vi verkligen behöver just idag. Släppa bilden av hur en asana ska se ut eller bilden av vem jag vill vara…

I detta unika – liksom var snöflinga är unik – så är vi ändå ett och samma.

Namasté

My soul honors your soul.

I honor the place in you where the entire universe resides.

I honor the light, love, truth, beauty and peace within you,

because it is also within me.

In sharing these things

we are united,

we are the same

we are one

Min starka, brinnande längtan är att finna den sanna känslan såväl i min egen yoga som hos de jag möter på mattan. Och jag vill förmedla känslan av glädje och närvaro som uppstår när vi synkar våra kroppar med våra sinnen.

Sri Pattabi Jois sa: Yoga is an internal practice. The rest is just a circus.

Lite fakta:

Har examina från RMI Bergs och Poppius.
En ofärdig fil kand (svenska) från Stockholms Universitet,

En hel bokhylla fylld med kurser och utbildningar genom åren (Fastighetsmäklarexamen, psykologi, juridik, anatomi, medicin ….)

Har i många år arbetat med PR och lobbying, gick vidare till Information. Därifrån det stora hoppet till Skolbibliotekarie. Försökte under en tid att skriva en bok men blev aldrig riktigt klar …

 

Yoga:

300 h Villavi yogalärarutbildning (licencierad 200 h)

500 h ISHTA Yoga lärarutbildning (Yoga Alliance Cert)

Certifierad Yogamaster ISTHA Yoga
I yogan specifikt så har jag studerat vidare (diplomerad) inom: Yinyoga, Restorative, Yoga Nidra, Meditation, Yoga för äldre, Gravidyoga, Hot Mojo, Yogalates, Yinyoga, Anatomi… Jag fortsätter att studera de gamla Yogaskrifterna.

Specialiserar mig inom Yoga Nidra och Restorative.

Är Certifierad E-RYT 500 yogalärare (Vilket innebär att jag har godkända certifieringar på 500 h utbildning inom yoga och har undervisat minst 5000 yogaklasser).

Undervisar i:
Hathayoga, ISHTA-yoga, Meditation, Yoga Nidra, Restorative Yoga, Vinyasa Flow, Hot Mojo (SATS koncept för yoga i 38 graders värme), Yogalates, Gravidyoga och yoga för nyförlösta, Sittyoga, Ungdomsyoga, Barnyoga, Yoga för elitidrottare, Poweryoga, Restorative Yoga och Yin yoga, Yin/Yangyoga och Företagsyoga.

Jag undervisar på Yogastudios, i mitt hem, på min brygga under somrarna och på SATS. Jag undervisar såväl privatkunder som företag, grupper och events.

Tillsammans med min briljanta vän Malin Svanholm så håller jag retreats, workshops och utbildningar runtom i hela världen.

Lärare jag studerar för och inspireras av: Alan Finger, Sarah Finger, Mona Anand, Chad Hamrin, Ulrica Norberg, Sarah Powers, Judith Hanson Lasatar och Simon Krohn

Jag är en flitig användare av och återförsäljare för Young Livings eteriska oljor.

Några axplock av företagskunder:
Karolinska Universitetssjukhuset: Barnmorskeutbildningen

Danderyds kommun: Idrottslyftet

Pensionsmyndigheten

Privat kuriosa:

Intressen utanför ovanstående är Fantasy och kvinnohistoria, med inriktning häxor … Min ständiga undran är VARFÖR män är så rädda för oss. Försöker förstå.