Att se nya sidor av sig själv

Jag gillar att se på mig själv som en generös, ganska frigjord och mycket rak person. Jo pytt jag är!

Intressant är att det att syna sig själv i sömmarna. Som i morse till exempel. Vi har under ett par veckor två 18-åriga flickor från Tanzania boende hos oss. De är här på utbyte mellan Viktor Rydberg Djursholm och Barbro Johanssonskolan i Addis Abeba. Den ena av flickorna – över 20 cm längre än jag är och lite mer omfångsrik – gick i morse in i min garderob och satte på sig min finkappa. Den är vit och tjusig och jag använder den typ bara på min födelsedag.

När jag frågade vad hon gjorde så sa hon -I like it, och gick ut i hallen. Hon försökte knäppa kappan, vilket inte gick och jag pep att den inte skulle knäppas och att det var min finkappa. Great, sa hon och gick ut genom dörren för att ställa sig vid min bil och vänta på att bli skjutsad till skolan. Den andra flickan bläddrade igenom hallens utbud av jackor, suckade och tog min dunjacka och gick ut hon också.

Hur mycket sa jag till dom att de kunde hålla till godo med de jackor jag redan givit dem till låns för den här vistelsen? Zilch! Vad sa jag i bilen på väg till skolan? Inget där heller! Istället ringer jag och ynkar mig hos bror min. Rakryggad tjoho. Jag är en mes!Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *